Tortellini buljong – Tortellini in brodo!

Igår var det rena vintern i Ystad så när jag hittade oxsvans på ICA bestämde jag mig för att göra buljong. Hur enkelt som helst och ren mat!


Jag slänger in i en stor kastrull 1 kg oxsvans (skölj av innan i kallt vatten) ett par skalade morötter, 2 skalade lökar, lite selleri. Sen toppar jag med 3 liter vatten, 2-3 matskedar salt och en matsked tomatpuré !


Låt stå puttra på svag värme gärna i 2-3 timmar, desto längre det bättre ! Skumma buljongen vid behov.

Sen är buljongen färdig, om man inte vill ha den för fet kan man låta den stå kallt över natten och sen skrapa bort fettet:) Filtrera om man vill ha klar buljong.

Med oxsvans kör jag med fett eftersom det inte blir så mycket fett (man kan också göra buljong med en bit höna och då blir det mycket fetare).

Sen kokar jag tortellini med prosciutto  i buljongen också har vi en god soppa till middag! Ibland kokar jag bara Risoni eller annan liten pasta som är perfekt till barnen! Toppa med god riven parmesanost!

Man kan också strimla köttet och lägga i buljongen för att få en fylligare soppa

Sen såklart kan man använda buljongen till mycket annat, andra soppor, risotto mm.

Sist men inte minst så äter vi såklart oxsvansen ofta med en god salsa verde! Bloggar receptet sen! Riktigt gott:)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *