Pasta alla Carbonara (Pasta Carbonara)

Vi var i sommarstugan och där har vi inte så mycket plats till att laga mat, så då är det perfekt med enkla recept och enkla ingredienser! Jag gjorde såklart Pasta alla Carbonara!

Svårighetsgrad : *****

Ingedienser:

  • 1 ägg per person
  • 1 lök
  • 1 dl pecorino ost
  • 1 Oliveolja EVO
  • 500 g guanciale eller bacon
  • salt
  • svartpepper

Fräs en hackad lök och 2 paket bacon (eller bättre “guanciale“) i små bitar tills allt är lite knaprigt. Kok 500g pasta, gärna spaghetti, (vermicelli, bucatini eller tagliatelle passar jätte bra). Vispa 1 ägg per person, så om ni är 4 så är det lagom med 4 ägg, tillsätt 1 dl riven pecorino ost, lite svartpeppar och ibland tar jag en skvätt vispgrädde. När pastan är kokt al dente så blandar du i lök/bacon och sen häller du i ägg smeten, blanda allt väl och du har en mycket god pasta!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *