Ragu´(Bolognese sås)

Hej kära blogg!

Igår handlade jag hem 5kg av ekologisk nötfärs från en gård i närheten och det första jag gjorde
var en enkel ragù bolognese som jag använder till mycket! Bra att ha hemma och ha med en färsk pasta med
med ricotta och spenat eller i en lasagne såklart.

Så här gör jag min enkla Ragù;

Svårighetsgrad : *****

Först så är det viktigt att gära en “soffritto” en blanding med celeri, morot, lök, färsk persilja och en bit vitlök.

soffritto i love 2 cook .se

Soffritto

Vitlöken har inte Nonna Angela i sin ragù men jag gillar en liten extra touch:)

Du hackar allt detta, det behöver inte vara så noga, kolla min bild det går bra om inte jätte fint hackat!
Sen fräser du allt detta med en riktigt god ekologisk kallpressad olivolja.

Vad jag ofta gör för att få lite extra grönsaker i ungarna är att jag mosar men en mixer lite rå
spenat och/eller zucchini, detta blir en mos liksom så blandar jag i min “soffritto”, det märks inte och det
blir dessutom krämigare.

Efter att din “soffritto” är glansig så kan du lägga ner nötfärsen, efter 3-4 mins häller du i ett glas
rött vin, testa gärna det först:), låt det puttra ytterligare.

När det har allt fräst i 5 mins så kan du lägga ner finkrossade tomater, själv gillar jag
Mutti, den hittar ni på Willys och är riktigt bra!

Sen lite salt, peppar och låt stå puttra i mer än en timme om ni kan, annars funkar det med mindre tid,
men det längre det bättre.

Ingredienser:

400 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
80 g selleri
1 dl hackad färsk persilja
2 klyftor vitlök
50 g olivolja
2-3 dl rött vin
800 g krossade tomater

lite nymalen peppar
salt, var inte snål
om ni vill så en liten tesked muskotnöt
Buon Apetito!

P.S
Om ni har lite nötfärs över eller till en annan gång så ett super enkelt recept till hela familjen är att bara fräsa en hackad lök i god olivolja, lägg sen ner nötfärsen,
låt puttra i 5 mins och sen lägg ner rejält med frusna ärtor och salt och sen låt puttra i 3-4 mins till. Blanda sen ner detta i nykokt pasta, blanda väl på lite värme på plattan
och till slut blanda ner rejält med riven parmesanost. Super gott och enkelt! Jag gillar själv mest Barilla pastan, det är bara synd man inte hittar många olika format i dom supermarkets där jag bor:(

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *